РТ: Изгледа да Лондон уништава доказе у случају „Скрипаљ“ - руски амбасадор

13-04-2018 02:35:54 | | фото: © Reuters / RT/ vostok.rs |


Извор: Восток / РТ

Изгледа да Велика Британија спроводи политику "уништавања доказа" у случају тровања бившег двоструког агента Сергеја Скрипаља, саопштио је руски амбасдор у Великој Британији Александар Јаковенко.

Оптужба Јаковенка дошла је за времепрес конференције о догађајима у случају тровања у Салисбериу. Он је поновио огорченост Русије због одбијања британске владе да дозволи руским дипломатама да ступе у контакт са Скрипаљем и његовом кћерком Јулијом, а која је такође била отрована, рекавши да са становишта Москве, испада да су руске држављане отеле британске власти.

Амбасадор је рекао да је Лондонски приступ у случају великог профила праћен шаблон злочина, а у којем је Британија одлучила да сакрије детаље од јавности и игнорише захтев Русије да их открије. Најновији такав случај је смрт руског бизнисмена Николаја Глушка 12. марта, након очигледног напада на Скрипаља, рекао је Јаковенко.

Руски дипломата је такође коментарисао ситуацију у случају евентуалних војних акција у Сирији и Британији. Он је саветовао Велику Британију да не предузима брзоплете кораке у Сирији на основу измишљеног напада хемијским оружјем прошле суботе, рекавши да би то било слично погрешној интервенцији у Ираку 2003. године.