РТ: Русија губи последњи остатак поверења са САД - Лавров

17-04-2018 09:53:52 | | / vostok.rs |


Русија губи последњи остатак поверења са својим партнерима из САД-а након неоснованих тврдњи за наводни хемијски напад у Сирији и случаја тровања Скрипаља, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров за Би-би-си, те додао да је остало још увек нешто одређеног поверења.

Видитељ Би-би-сијаје започео интервју са Лавровим изјавом: "Ви кажете да нема поверења, мислите, нула поверења, сада између Русије и САД". Министар спољних послова га је исправио, рекавши: "Рекао сам да губи последњи остатак поверења, што још није нула."

Лавров је рекао да је тренутно стање односа између Русије и Запада "горе" него током хладног рата. Тада су "постојали канали комуникације и није било опсесије са русофобијом", али сада се број таквих канала значајно смањио, објаснио је он. Ипак, "канал против конфликта је био ангажован сво време" између руске и америчке војске, додао је Лавров.



"Не прихватамо западне тврдње да су ракетни напади на Сирију само усмерени на хемијске објекте и да нису имали за циљ промовисање промена режима у земљи", рекао је Лавров.

"Имате тешко разговоре. Желимо тешке чињенице", додао је он.


Читајте више наСитуација у Сирији - из минута у минут

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут