Провокациона и неоснована политика Лондона према Москви

17-04-2018 06:12:09 | | / vostok.rs |


Оптужбе Русије да су хакерске групе које наводно подржава руска Влада инфицирале рутере широм света, током кампање сајбер-шпијунаже која је на мети имала владине агенције, пословања и кључне инфраструктурне оператере су пример провокационе и неосноване политике Лондона према Москви, саопштила је руска амбасада у Великој Британији.


„У последњих неколико дана Велика Британија је у више наврата упозоравала да мора да се припреми за неизбежан хакерски напад од стране Русије како би се осветила због напада на Сирију и инцидент у Солсберију - реч је о опасним изјавама британских званичника“, навео је портпарол амбасаде и додао да су те оптужбе пример провокационе политике против Русије.

Како истиче, Москва је у више наврата предлагала Лондону да заједнички створе механизам како би се спроводила сарадња на пољу информационе безбедности, али сви предлози су били игнорисани.

„Русија не планира никакве сајбер нападе против Велике Британије и очекује исту такву гаранцију и од Лондона“, наводи се у саопштењу.