Седам руских биоскопских хитова које не треба да пропустите

20-04-2018 08:24:56 | | Адмирал, фото: 20th Century Fox / Russia beyond/ vostok.rs |


Ово су филмови који су зарадили највише новца на биоскопским благајнама после распада Совјетског Савеза. Сигурно их вреди погледати.

7. Дневной дозор (2005)

Зарада на благајнама:
31 милион долара

Један од најуспешнијих филмова у историји савремене руске кинематографије "Дневной дозор" („Дневна стража”) наставак је „Ноћне страже” (2004). То је прича о конфликту између две групе људи са натприродним способностима: групе Мрачних, који су на страни зла и таме, и Ноћне страже која штити људе од њих. Две стране су вековима одржавале нестабилно примирје, али сада изгледа да је рат на помолу...


6. Адмирал (2008)

Зарада на благајнама:34 милиона долара

„Адмирал” је прича о трагичном животу адмирала Александра Колчака, једног од главних вођа Белог покрета за време грађанског рата у Русији (1917-1923). Филм се не ограничава само на сцене борби, већ приказује и љубавни однос између Колчака и песникиње Ане Тимирјове.

    Вий (2014)

Зарада на благајнама: 34 милиона долара"Вий" („Виј”), заснован на фантастичној

(хорор) причи Николаја Гогоља, прича је о британском картографу Џонатану Грину који се неочекивано нађе у удаљеном селу у западној Украјини у 18. веку. Ту доживљава необјашњиве догађаје и сусреће страшна бића из локалног фолклора. 2018. године у биоскопима ће се појавити и наставак филма „Виј”:под називом „Виј 2: Пут у Кину” који је снимљен као руско-кинеска копродукција са великим буџетом. У овом филму Џејсону Флемингу и Чарлсу Денсу који играју у првом делу придружиће се Џеки Чен и Арнолд Шварценегер.

  1. Ёлки 3 (2013)

Зарада на благајнама:38 милиона долара

„Ёлки3” (Новогодишња јелка 3) је трећи део популарног филмског серијала који се у биоскопима приказује пред Нову годину и до данас броји шест наставака. Филм приказује неколико људи у различитим градовима широм Русије који на новогодишње вече доживљавају необичне ствари. Испоставља се да су ови људи који се не познају на неки начин повезани.

  1. Ирония судьбы 2 (2007)

Зарада на благајнама:49 милиона долара

Овај филм је наставак једног од најпопуларнијих совјетских филмова "Ирония судьбы" („Иронија судбине”) из 1975. године. У совјетском класику Јевгениј Лукашин се напије и пријатељи га грешком пошаљу у Лењинград (Санкт Петербург) авионом у бесвесном стању. Тамо долази у стан за који мисли да је његов, с обзиром да његова адреса у Москви случајно постоји и у Лењинграду. У стану Лукашин упознаје Нађу у коју се заљубљује, иако га код куће чека невеста.

Међутим, у наставку видимо да се односи између Јевгенија и Нађе нису даље развијали и да су они отишли свако на своју страну. Иронијом судбине, Јевгенијев син Костја се напије и авионом одлази у Санкт Петербург где стиже у исти стан и упознаје Нађину ћерку која се такође зове Нађа. Па ипак, није све као што изгледа...

  1. Сталинград (2013)

Зарада на благајнама:51 милион долара

За време Стаљинградске битке група руских војника брани стратешки важну зграду у разореном граду. Ту проналазе девојку која је преживела у рушевинама.

  1. Движение вверх (2017)

Зарада на благајнама:53 милиона долара

Филм"Движение вверх" („Покрет увис") брзо је избио на прво место међу најгледанијим руским филмовима са највећом зарадом у биоскопима. Топ је прича о драматичном и контроверзном финалу олимпијског такмичења у кошарци 1972. године у Минхену. Изгледало је као да ће амерички тим победити са бодом разлике, али због техничких грешака последње три секунде утакмице су поновљене и Совјетски Савез је извојевао победу. Међутим, Американци никад нису признали пораз.

Овде сазнајте који су најбољи руски филмови из 2017. године које свакако вреди погледати.