Чепа: Речи и дела западних политичара су две сасвим одвојене ствари

26-04-2018 05:10:59 | | Фото: ТАСС/Анна Исакова/фотослужба Госдумы РФ/ vostok.rs |


На изјаву француског председника Емануела Макрона о борби против терориста у Сирији треба гледати критички, јер речи и дела западних политичара су две сасвим одвојене ствари, изјавио је заменик Комитета Државне думе Русије за међународне односе Алексеј Чепа.
Како је рекао, уместо да се води систематична борба против тероризма, налик на ону коју спроводи Русија, уместо да се помаже сиријском народу за време хуманитарне катастрофе до које је дошло због политике Запада, ми данас добијамо само декларативне поруке, без икаквих реалних активности.
Руски политичар је подсетио да су америчке власти много пута до сада говориле да је терористичку организацију ДАЕШ неопходно уништити, али све те речи треба гледати као форму личног пи-ара, а као пример је навео америчког председника Доналда Трампа.
„Напад САД и њених савезника на Сирију ишао је наруку искључиво терористима. То је класичан пример лицемерја у политици коју спроводи Запад“, закључује он.
Подсетимо, Макрон је током посете Вашингтону изјавио да Француска дели став Америке да војску из Сирије треба повући након што се оствари потпуна победа над ДАЕШ-ом, као и да се Француска прикључила том рату јер су терористи ДАЕШ-а спровели неколико терористичких напада не њеној територији.

Читајте више наСитуација у Сирији - из минута у минут