Медведев предложио индивидуалне санкције против Американаца

28-04-2018 12:27:52 | | фото: © РИА Новости / Екатерина Штукина/ vostok.rs |


Закон о контра-санкцијама требало би да омогући увођење појединачних санкција против било ког појединца или правног лица - резидента САД, рекао је премијер Дмитриј Медведев.

"Они доносе одлуку у вези са нашим појединцима само зато што им се не свиђа неко - и требало би да имамо такво право. Исто тако и компаније . требало би да имамо такво право", сапоштио је Медведеб.

Раније је нацрт Закона о одговору на санкције Сједињених Држава и других земаља достављен Државној думи. Документ даје право Влади, по одлуци председника, да уведе 16 различитих одговора, укључујући - забрану или ограничавање увоза пољопривредних, алкохолних и дуванских производа, као и лекова из одређених земаља. Поред тога, документ предвиђа могућност забране или ограничавања извоза ретких земних метала из Русије, обустављање сарадње у нуклеарној сфери, изградњи авиона и ракетних мотора.

Медведев сматра да би закон требало да предвиди могућност изрицања индивидуалних санкција против било ког правног или физичког лица - резидента Сједињених Америчких Држава.


"И у том смислу, радићемо апсолутно симетрично", рекао је Медведев.

Међутим, према његовим речима, такве одлуке не би требале бити аутоматизоване и те да би их требало проширити на све секторе.


Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут

Читајте више наСитуација у Сирији - из минута у минут