Борисов: Због двоструких аршина, људи на истоку ЕУ осећају се као Абориџини

30-04-2018 08:13:25 | | фото: © РИА Новости / Алексей Витвицкий/ vostok.rs |


Бугарске власти апеловале су на Европску унију да елиминише "двоструке стандарде" које прехрамбене компаније примењују приликом продаје производа различитог квалитета под истим брендом на истоку и западу ЕУ.

"Двоструки стандарди код прехрамбених производа у Европској унији допринели су томе да се 100 милиона људи (на истоку ЕУ) осећају као Абориџини", изјавио је бугарски премијер Бојко Борисов на конференцији о заштити права потрошача у Софији, а преноси агенција Ројтерс.

"Био бих веома посрамљен да сам на месту ових ланаца и произвођача. Зар то није срамота? Ко је тај паметни човек у Европи који је одлучио да бебе у Бугарској преферирају палмино уље у млеку?", запитао је Борисов, алудирајући на недавну истрагу бугарских власти и откриће да млеко за бебе у Бугарској садржи веће количине палминог уља него идентичан производ на западу Уније.

Борисов, чија је држава тренутно председавајућа ЕУ, каже и да ће осигурати да храна из бугарских супермаркета буде послужена лидерима ЕУ на предстојећем самиту ЕУ – Западни Балкан у Софији 17. маја.

"Јединство ЕУ значи један стандард", поручио је Борисов.

Танјуг