Песков: Стране војне силе у Сирији требало би да напусте ту земљу када буде покренут политички процес

18-05-2018 04:14:43 | | фото: © РИА Новости / Сергей Гунеев/ vostok.rs |


Стране војне силе које се налазе у Сирији требало би да напусте ту земљу када буде покренут политички процес, будући да се из законског угла оне у Сирији не налазе легално, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Он је тим речима прокоментарисао изјаву руског председника Владимира Путина да би стране војне силе требало да се повуку из Сирије након што политички процес буде покренут.

Како је рекао, за разлику од њих руске снаге се у Сирији налазе легитимно и то на позив сиријских власти.

Песков се осврнуо и на све интензивније међународне контакте руског председника са лидерима међународне заједнице рекавши да је разлог за то актуелна геополитичка ситуација, као и намера Русије да развија билатералне односе са другим земљама.

„Путин је у више наврата говорио да је присталица билатералних односа који се заснивају на међусобном поштовању интереса како би се створила пријатна атмосфера за реализацију унутрашњих, економских и социјалних планова“, додао је Песков.

Говорећи о предстојећем сусрету са немачком канцеларком Ангелом Меркел, Песков је рекао да је у плану да лидери Русије и Немачке разговарају о Сирији, Ирану и Украјини.

Читајте више наСитуација у Сирији - из минута у минут

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут