Генерал Лазаревић: Одбили смо копнени напад НАТО снага на Ускрс и никад више нису покушали

09-06-2018 02:14:50 | | / vostok.rs |


Генерал у пензији Владимир Лазаревић, који је у време агресије НАТО на Србију 1999. године био на челу Приштинског корпуса Војске СР Југославије, тврди да су снаге Алијансе 9. априла те године покушале копнену инвазију, али да је њихов налет заустављен након вишечасовне борбе.


-Лазаревић, који је осуђен у Хашком трибуналу за наводне ратне злочине на Косову, говорио је за Политику о периоду скоро тромесечног бомбардовања наше земље и о дешавањима на борбеној линији у централном делу Косова и Метохије.

„Морам да кажем, јер се о томе скоро уопште није говорило и мало се зна, да су припадници снага НАТО-а, осим свакодневних ваздушних напада и бомбардовања територије Косова и Метохије, 9. априла 1999. године, мислим да је то било на Ускрс, покушали и копнену инвазију на нашу земљу“, рекао је Лазаревић.

„Одбранили смо се и зауставили нападе након вишечасовне борбе. Храбро и витешки супротставили смо се бројчано јачем непријатељу на појасу од петнаестак километара дуж србско-албанске границе. Одбили смо све њихове нападе и насртаје“, рекао је генерал и додао да никада после тога припадници НАТО-а нису покушали да „поново крену копненим путем на нас“.