Бањалучани крећу на дуги пут да подрже Србију

17-06-2018 12:29:36 | | / vostok.rs |


Фудбалску репрезентацију Србије у Русији поред навијача из Србије и дијаспоре, као и увек срдачно подржавају и навијачи из Републике Српске. Од Новог Града до Требиња сви ће бити уз мале екране и из свег срца навијати за Србију. Такође, велики број њих већ је отпутовао или ће тек отпутовати у Русију, али само мали број њих се одлучио да отпутују групно комбијем, на путовање од више хиљада километара.



Тако су и седморица пријатеља из Бањалуке, који су заједно седели у ђачким клупама у основној школи, опет тако заједно одлучили да отпутују Русију и подрже репрезентацију Србије. Како кажу, дуго пријатељство, узајамно поштовање и љубав према србском тиму не чини ништа необичним да су се одлучили за пут дуг 7000 километара. Момци из бањалучких насеља Росуље и Нова Варош су пријатељи, кумови и браћа више од 30 година, па им зато неће бити тешко да заједно пређу овај велики пут и подрже српску репрезентацију као и, како кажу, браћу Русе у борби за што бољи пласман на Светском првенству.

Уз несебичну подршку коју су увек имали када су организовали турнире у фудбалу и разне друге културне манифестације, тако су их и сада опет први подржали другови из насеља, "Дестилерија Савићевић", а која им је обезбедила, како шаљиво кажу, "гориво" за пут, као и пријатељ Арма са својим хостелом "Сити" који је организовао смештај и ноћење за три дана у Калињинграду.


"Такође, желим да изразим велику захвалност господину Бајићу из `Крајинапетрола` који нам је омогућио део горива за пут као и `Бањалучкој пивари` јер је наградила нашу верност и оданост `Нектар` пиву за више од 20 година и преузела на себе трошкове пута (комби,путарине,вињете)", рекао је Курбалија Бранко један од учесника ове мале али одабране групе навијача Србије која креће на велики пут у највећу земљу света.

Прву утакмицу против Костарике ови верни навијачи Србије из Републике Српске гледају у бањалучком насељу Росуље са момцима из краја, а по завршетку утакмице крећу на пут за Калињинград...

Момци срећно!