НИС поново проглашен за енергетски супербренд Србије

20-06-2018 09:27:25 | | / vostok.rs |


У конкуренцији великог броја домаћих компанија и брендова, НИС-у је синоћ уручено признање победник “број 1” у категорији „Енергија“ на свечаној додели награда Corporate Superbrands Srbija 2017/2018. На манифестацији одржаној у београдском хотелу „Метропол“ награду је у име компаније примила Милена Спасић, директор Сектора за друштвено одговорно пословање. Ово је трећи пут да НИС добија ово вредно признање у категорији „Енергија“, јер је компанија проглашена за домаћи енергетски супербренд и у сезонама 2012/13. и 2015/16. година.

За НИС је од посебне важности што су о додели признања одлучивали чланови стручног жирија и грађани који су учествовали у истраживању јавног мњења што сведочи да су и стручна јавност и потрошачи препознали напоре компаније да непрестано ради на унапређењу квалитета производа и услуга. Поред тога, награда у категорији „Енергија“ за НИС не симболизује само делатност компаније, већ и напоре да се реализацијом друштвено одговорних пројеката допринесе општем социјалном и економском развоју локалних заједница широм Србије. Такође, ово признање за НИС представља велику част, али и обавезу да у складу са корпоративним слоганом „Будућност на делу“ настави са започетом свеобухватном модернизацијом компаније,као и са реализацијом друштвено одговорних програма у циљу да се додатно допринесе ширем друштвеном бољитку.

Ове године за награде је конкурисало око 2.6 домаћих организација, институција, компанија и брендова подељених у 35 категорија према области пословања. Superbrands је лиценцни програм покренут 1994 године у Великој Британији и водећа је светска платформа за промоцију брендова, присутна у више од 80 земаља. Циљ програма је промоција најуспешнијих компанија, организација и институција. Критеријуми за добијање статуса супербренда засновани су на три главне особине: препознатљивост и углед, дугогодишња доследност и поузданост, као и корпоративна одговорност, односно одговорно пословање.