Путин: Руско-амерички односи се не налазе у најбољем стању

27-06-2018 04:15:17 | | фото: © РИА Новости / Алексей Дружинин/ vostok.rs |


Руски председник Владимир Путин је током састанка са саветником америчког председника Џоном Болтоном у Кремљу изјавио да постоји нада да Русија и САД направе прве кораке ка препороду односа двеју држава.


„Ваш долазак у Москву изазива наду да можемо направити макар прве кораке у успостављању свеобухватних односа међу нашим државама“, рекао је Путин.

То што се односи Русије и САД налазе у тако лошем стању, јесте резултат унутрашњих борби у Вашингтону, сматра руски председник.

„Нажалост, морам да констатујем да се руско-амерички односи не налазе у најбољем стању. О томе сам већ више пута јавно говорио и желим да поновим на састанку са вама: сматрам да је то у значајном степену резултат оштре унутар политичке борбе у самим Сједињеним Државама, изјавио је председник Русије.


Са своје стране, Болтон је на састанку са Путином изјавио да Трамп жели стабилност у свету.

"Руски председник Владимир Путин и саветник Доналда Трампа за националну безбедност Џон Болтон нису се дотакли теме у вези са радом дипломатских мисија двеју земаља током састанка", изјавио је новинарима помоћник председника Путина Јуриј Ушаков.