Драма у Ростову, Белгија у четвртфиналу

03-07-2018 08:29:54 | | фото: © fifa.com/ vostok.rs |


Белгија – Јапан 3:2 (0:0). Фудбалска репрезентација Белгије пласирала се у четвртфинале Светског првенства у Русији пошто је после великог преокрета савладала селекцију Јапана. "Самураји" су били близу великог подвига али је Белгија у невероватном финишу надокнадила два гола заостатка у сјајном мечу у Ростову. Противник Белгијанаца у четвртфиналу биће Бразил.

Белгија, бар на папиру, имала је "најлакши" задатак у осмини финала - против Јапана, који се чудним сплетом околности нашао у другој фази Мундијала. Јапанци су прошли групу захваљујући фер-плеју, пошто су имали мање жутих картона од Сенегала.

Упркос шансама које су им давали, Јапан се није уплашио моћне Белгије и био је на корак од великог изненађења!

Прво полувреме протекло је у нападима Белгијанаца који никако нису успевали да пробију бедем "самураја", а и очигледно је било и да су потценили ривала.



Већ на старту другог полувремена уследио је шок. Јапанци су са два брза гола водили са капиталних 2:0! Мрежу Куртое прво је затресао Харагучи у 48. минуту. Само четири минута касније, после фантастичног шута Инуиа, Куртоа поново принуђен да вади лопту из мреже.

Екипа Јапана ипак није успела да оствари највећи тријумф у својој историји, моћна екипа Белгије заиграла је на све или ништа и головима Вертонгена у 69, Фелаинија у 74, и Чадлија у самом финишу меча успела да направи велики преокрет и обезбеди пласман у четвртфинале.

Белгијанци ће у најзвучнијем пару четвртфинала играти против петоструког шампиона света Бразила, који је раније данас савладао Мексико 2:0. Меч на програму је у петак у Казању.