Минимална победа Шведске, Швајцарци иду кући

03-07-2018 05:39:25 | | фото: © fifa.com/ vostok.rs |

Шведска – Швајцарска 1:0 (0:0). Фудбалска селекција Шведске пласирала се у четвртфинале Светског првенства у Русији, после минималне победе над репрезентацијом Швајцарске. Једини гол на мечу дело је Емила Форсберга, уз помоћ дефанзивца Швајцарске Аканђија. Шведска ће у четвртфиналу играти против бољег из дуела између Колумбије и Енглеске.

Шведска је савладала Швајцарску у Санкт Петербургу са 1:0 и пласирала се у четвртфинале Мундијала у Русији.

Стрелац јединог гола за "викинге" био је Емил Форсберг, али уз велику помоћ дефанзивца Швајцарске Мануела Аканђија, ког је лопта погодила и преварила голмана Зомера.

Швајцарска се тако опростила од Светског првенства, а општи утисак је да је међу осам најбољих екипа прошла ако не боља, онда чвршћа и срећнија екипа.

Додуше, имали су Швеђани више удараца ка голу ривала, Швајцарска је најозбиљнију прилику направила у 90. минуту, а ударац Сеферовића био је први шут у оквир гола на мечу за екипу Владимира Петковића.

Шведска није бриљирала, али је одиграла чврсто у одбрани, затворила путеве до гола Олсена, а у нападу је успела једном да буквално угура лопту у гол за велику радост "жутог зида".

Шведској је досуђен пенал у 93. минуту, али је словеначки судија Скомина, после интервенције ВАР-а и прегледања снимка, досудио слободан ударац са ивице казненог простора, али и црвени картон за Ланга.

РТС