Захарова: Мејовој је било боље да је бринула о својим грађанима у земљи, него о британским навијачима у Русији

06-07-2018 08:38:25 | | фото: © Станислав Красильников / ТАСС/ vostok.rs |


Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова позвала је власти Велике Британије да брину о својим грађанима у земљи, а да се не брину о британским навијачима у Русији.


„Без обзира на сву прљавштину која је бацана на нашу земљу пре Светског првенства, сада треба да се смисле неке бајке - сви све виде својим очима. Иако русофобична кампања не јењава“, рекла је Захарова.

Према њеним речима, по питању проналаска апсурдних бајки у првом плану су британски медији. „Не говорим о (британском министру спољних послова) Борису Џонсону и његовим предвиђањима, поређењима, епитетима. Такође се истакла и британска премијерка (Тереза Меј) — она је изражавала своју бојазан за безбедност енглеских навијача у Русији. Боље би било да је размишљала о безбедности британских грађана на територији своје земље“, нагласила је Захарова.

Портпаролка Министарства спољних послова уверила је да је са навијачима у Русији све у реду и лично позвала Мејову то се увери у то и посети Русију.

Британска полиција је у јутро 4. јула саопштила о „озбиљном инциденту“ у Ејмсберију, у близини Солсберија, где су две особе „изложене непознатој супстанци“ и хоспитализовен у критичном стању. Начелник противтерористичке јединице Скотланд јарда, Нил Басу, раније је изјавио да су мушкарац и жена у Ејмсберију отровани истом супстанцом као и бивши пуковник ГРУ Сергеј Скрипаљ и његова ћерка Јулија у Солсберију.