Милојко Пантић: Клеронационалистичка и шовинистичка Србија сања да фудбалска Русија прегази ногометну Хрватску

08-07-2018 10:54:57 | | фото: Принтскрин ХРТ/ vostok.rs |


Водитељ емисије "Отворено" на ХРТ-у је упитао Милојка Пантића: Србијаснки председник Вучић је рекао да ће навијати за Русе. За кога ћете Ви навијати? За кога ће људи у Србији навијати?

- Ја сам се и пре почетка изјаснио да су тајни фаворити од малих земаља Белгија и Хрватска. Чак сам и прогнозирао да ће у полуфиналу играти Енглеска и Хрватска. Али, на ово друго питање, за кога ће Србија да навија... Не знам у име које Србије да Вам одговорим. Ако бих говорио у име самозваног политичког лидера на Балкану, онда би одговор био, што би ми рекли - округао па на ћоше. Хрватској телевизији би рекао да ћемо због добросуседских односа и мира у региону навијати за Хрватску, а руској телевизији да ћемо свом душом и телом навијати за православну браћу. Па ко победи, првом ћемо честитати и рећи - били смо срцем уз вас. Но, свеједно, објективно гледано, Србија је и у том погледу подељена као и увек, као и у свему. Лепо песник каже: Србског вођу Карађорђа убио је други вођа. Убијеном и убици дигнути су споменици. Сад се сваки Србин бије са две своје историје."

Грађанска Србија ће навијати за Хрватску - у то будите убеђени. Ја сам то и видео, јер сам за своју емисију "Спортска галаксија", правио анкету на београдским улицама и један млади брачни пар ми је дословце рекао: "Највише бисмо волели да Хрватска буде првак света, јер нам је дражи наш Лука Модрић, од десет Роналда и Месија.". Обратите пажњу на ово "наш".

Али, с друге стране будимо објективни, постоји у Србији јака друга страна, а то је клеронационалистичка и шовинистичка Србија, која по мери свог ума сања да фудбалска Русија прегази ногометну Хрватску што се наравно неће догодити јер Хрватска има бољи тим. ", рекао је Милојко Пантић.