РТ: „Нисмо имали најбоље играче, али смо имали тим“ - Черчесов

08-07-2018 11:05:04 | | фото: © Carl Recine / Reuters / RT/ vostok.rs |


Извор:Восток/РТ

Селектор руске репрезентације Станислав Черчесов одао је признање свом тиму након пораза у четвртфиналу Светског првенства од репрезентације Хрватске.

Русија је по први пут играла четвртфинале од када не игра као део Совјетског савеза, а тиме је и превазишла очекивања избацујући Шпанију, те потом изгубиши у неизвесном мечу против Хрватске.

На крају, екипа је изгубила на пенале 4-3, након регуларног тока и продужетака при резултату 2-2.

Черчесов, који се суочио са великим критикама пред турнир, изашао је из њега као национални херој.

"Штета што смо изгубили, мислим да смо заслужили више, играли смо добар фудбал, са добрим играчима. У принципу смо играли како смо планирали, али голове које смо смо допустили, нисмо требали, али то је фудбал ", рекао је 54-годишњи селектор и бивши голман.


Русија је играла на четири стадиона током Светског првенства, а Черчесов је одао признање и домаћим навијачима због срдачне подршке.


"Захвалан сам играчима ... хвала свим навијачима за њихову подршку. Захваљујући њима смо успели до дођемо толико далеко", додао је он.

"Не можемо живети на емоцијама, имали смо доста грешака, морали смо променити неке ствари. Било је доста ствари које нисмо планирамо, а наши противници су нас такође приморали на грешке", рекао је он.

Черчесов је отишао на турнир као тренер који је био изложен критикама, а тим је одиграо седам утакмица без победе, те је на турнир дошао као најниже рангирана екипа.

Међутим, он је имао уверење у свој систем рада и способности својих играча, док је Русија на крају превазишла очекивања.

"На Светском првенству нисмо имали најбоље играче, али смо имали тим. То смо рекли на самом почетку", рекао је Черчесов.

"Сваки играч је достојан поштовања, сваки од 23 играча је дао све од себе", додао је Черчесов.