Италија намерава да покрене питање укидања санкција ЕУ против Русије

16-07-2018 02:30:27 | | фото: © Владимир Гердо / ТАСС/ vostok.rs |


Рим намерава да до краја године у Бриселу покрене питање укидања анти-руских санкција, саопштио је у разговору са дописником ТАСС-а потпредседник владе и шеф Министарства унутрашњих послова Италије, Матео Салвини.

"По нашем мишљењу, санкције не доносе корист, укључујући и италијанску економију. Током ове године ми ћемо ставити питање у Бриселу о ревизији ове неефикасне политике", - рекао је он, подсећајући да "смо се већ вратили добрим односима са Русијом у области културе, трговине, индустрије и безбедности".

"Италија - то је европска земља, која је највише изгубила због санкција. Свима је познато да тамо где је била Италија, да су ушле друге земље, укључујући и прекоокенске. Користи од ових санкција нема, а губитак од седам милиона евра је озбиљан. Тај новац италијанска економија губи данас и изгубиће га сутра, док друге земље које зарађују на овим санкцијама повећавају свој промет", рекао је потпредседник владе на конференцији за новинаре.

Према његовим речима, на састанку у октобру руски председник Владимир Путин и италијански премијер Ђузепе Конте ће разговарати о сарадњи у економској сфери.

"У другој половини октобра, требало би да разговарамо са председником Путином о економским питањима", рекао је Салвини.

"Италија жели да превазиђе режим санкција и да отвари канале за дијалог.Избор се може одмах направити. На пример, отварање кредита: европске банке ће моћи отворити кредите за развој, руским малим и средњим предузећима. Овде је могућ дијалог на нивоу комерцијалних организација ", рекао је заменик премијера


Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут