Налазите се на страници > Почетна > Спорт > Србија је шампион Европе!

Србија је шампион Европе!

28-07-2018 02:14:50 | | / vostok.rs |


Ватерполисти Србије четврти пут заредом постали су шампиони Европе, пошто су у финалном мечу у Барселони, после бољег извођења петераца, савладали домаћина Шпанију 5:3. У регуларном делу сусрета било је 7:7.

Србија је четврти пут заредом ватерполо шампион Европе! Дуго се није десило да буде теже, али је можда зато и слађе. После бољег извођења петераца (5:3), Србија је у Барселони савладала Шпанију и показала да је најбољи тим на континенту.


После четири одигране четвртине било је нерешено 7:7, иако су Шпанци током већег дела сусрета имали резултатску предност, у неколико наврата и од два гола.

Ипак, изабраници Дејана Савића у сваком тренутку су знали шта треба да раде, стигли, чак и престигли предност Шпаније, да би у завршници меча имали и напад за победу.

Прлаиновић није стигао да упути шут, па је победника дуела између Србије и Шпаније одлучивало боље извођење пенала, као и 2009. године у финалу Светског првенства у Риму, када су играле исте селекције.

И резултат је поново био исти! Сви србски ватерполисти били су прецизни – Филиповић, Прлаиновић, Алексић, Мандић и Ћук, док је у шпанском тиму био непрецизан Фернандез.
У регуларном делу игре, Прлаиновић је дао два гола, а у стрелце су се уписали Никола Јакшић, Алексић, Стефан Митровић, Мандић и Ћук. Код Шпаније су по два пута погодили Фелипе Пероне и Блаи Маларах.

Србија је тако, ако се рачунају и медље Југославије, осми пут постала шампион Европе, четврти пут заредом, што никоме није пошло за руком већ 80 година.