РТ: Нико ко послује са Ираном неће пословати са САД - Трамп

07-08-2018 12:15:25 | | / vostok.rs |


Извор:Восток/РТ

Амерички председник Доналд Трамп је упозорио да свака земља која тргује са Ираном неће пословати са Сједињеним Државама. Трамп је саопштио претњу након што су америчке санкције против Ирана ступиле на снагу у поноћ.

Саошптење је дошло путем Трамповог уобичајеног медија за комуникације - твитера, а путем којег је Трамп саопштио да су санкције које су ступиле на снагу "најозбиљније санкције до сада".

Трамп је такође обећао да ће Вашингтон ускоро повећати притисак на Исламску Републику у новембру, те је рекао да друге земље за које се сматра да тргују са Ираном неће наћи трговинског партнера у Сједињеним Државама.

"Ја тражим СВЕТИ МИР, ништа мање!", Закључио је амерички председник.

„Санкције Ирану су званично уведене. То су најозбиљније санкције које су до сада уведене и у новембру ће бити подигнуте на већи ниво. Нико ко послује са Ираном неће пословати са САД. Молим за мир у целом свету, ништа мање!“, написао је Трамп на Твитеру.


Раније је високи представник ЕУ за спољну политику Федерика Могерини саопштила да Европска Унија охрабрује предузећа да повећају своје пословање са Ираном, јер та земља поштује обавезе из нуклеарног споразума.