„Питајте дедове како је то разговарати са Русијом са позиције силе“ - Шојгу упозорио Немачку

12-08-2018 07:17:36 | | фото: © Петр Ковалев/ТАСС/ vostok.rs |


Министар одбране Русије Сергеј Шојгу посаветовао је Немачкој да не разговарају са Русијом са позиције силе, већ да се сете поука из историје.

„Што се тиче изјава, ако говоримо конкретно о Немачкој, пре него што изговоре такве речи, треба да се врате у историју. И након свега што је Немачка урадила нашој земљи, мислим да тамо наредних 200 година не би требало о томе да говоре, не би требало да дају изјаве. Нећу говорити оштрије и грубље, мислим да сте ме разумели“, одговорио је Шојгу на питање новинара да прокоментарише изјаву немачке министарке одбране да са Русијом треба разговарати са позиције силе.


Министар је рекао и да би било пожељно да се сете историје, пре него што почну да дају савете о разговору са Русијом са позиције силе.

„То што се тиче разговора са позиције силе, опет се вратите у историју. Ако сами не читате, питајте дедове, како је то разговарати са Русијом са позиције силе. Они вам могу испричати“, посаветовао је Шојгу.

"Сада имамо потпуно другу војску. А ако то некога плаши, дођите у посету да видимо како живимо ", додао је он, у интервјуу после завршетка Међународних војних игара у Русији.

Раније је министар одбране Немачке Урсула фон дер Лајен позвала да се покаже оштрији став према Русији.