Лавров: Са Србијом остварен добар напредак у свим правцима

21-08-2018 02:32:30 | | фото: © РИА Новости / Екатерина Чеснокова/ vostok.rs |


Односи између Русије и Србије се брзо развијају, добар напредак је остварен у свим правцима, рекао је руски министар спољних послова Сергеј Лавров отварајући разговоре са министром спољних послова Србије Ивицом Дачићем.

"Веома ми је драго што Вас видим у Сочију. Имамо веома интензивне контакте.
Топло се сећам моје посете Србији у фебруару ове године, када смо прославили 180 година успостављања дипломатских односа", рекао је Лавров.

"Потом смо 8. и 9. маја примили председника Србије Александра Вучића у Москви, а поред разговора са руским председником Владимиром Путином, учествовао је на Паради победе и маршу `Бесмртног пука`. Ми то високо ценимо.Данас имамо добру прилику да дискутујемо о билатералним односима, који се брзо развијају у свим правцима, и, наравно, регионалним и међународним питањима. Имамо у свим областима веома добар напредак. Данас ћемо додати још позитивности нашим односима."

Русија и Србија блиско сарађују и што се тиче војне и војно-техничке линије, рекао је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.
"Москва и Београд блсико сарађују по војној, војно-техничкој линији, као и хуманитарним питањима", рекао је Лавров на конференцији за новинаре са министром спољних послова Србије Ивицом Дачићем.