Москва: Прошла је парада у Кијеву, сви зидови кућа су на месту

28-08-2018 08:22:18 | | фото: © РИА Новости / Рамиль Ситдиков/ vostok.rs |


Заменик председника Комитета Државне думе за питања послова Заједнице Независних Држава и европске интеграције Виктор Водолатски је коментарисао саопштења Украјине о "непријатним изненађењима" за Русију на предстојећој седници Генералне скупштине УН-а.

Раније је стални представник Украјине у УН-у, Владимир Јелченко, рекао да Кијев припрема неколико иницијатива која ће бити "непријатна изненађења" за руску делегацију. Према његовим речима, она се тичу Крима и Донбаса.




Водолатски је напоменуо да се све чешће чују изјаве Петра Порошенка и његовог окружења о моћи Украјине.


"Већ смо чули да ће се током параде Дана независности Украјине Русија трести од моћи наоружања Украјине. Прошла је парада, сви зидови кућа су на месту", рекао је Водолатски.


Према његовом мишљењу, током седнице Генералне скупштине УН-а могуће су провокације украјинске делегације, а које ће иницирати Сједињене Државе.


Истовремено је приметио да се може очекати било шта у овој ситуацији.

Према речима Водолатског, све изјаве могу бити наставак "дрскости и без преседана политике која се своди на санкције и неосноване изјаве".

Председник Одбора за међународне послове Државне думе Леонид Слуцки, заузврат, верује да ће играње Кијева "на све" на анти-руску карту мало вероватно помоћи тренутним властима у Кијеву.



Он је подсетио да ће ускоро председнички избори бити одржани у Украјини, а да је рејтинг садашњег шефа државе неприхватљиво низак.

Према политичару, "непријатна изненађења" за тренутни украјински режим долази са грађанима, те да је то свакако у стилу Кијева.

"Али, нажалост, они мисле само на сбе", нагласио је Слуцки.

Седница Генералне скупштине УН-а одржаће се од 24. до 27. септембра.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут