Налазите се на страници > Почетна > Спорт > Звезда у Лиги шампиона

Звезда у Лиги шампиона

30-08-2018 06:49:19 | | фото: crvenazvezdafk.com/ vostok.rs |

Салцбург – Црвена звезда 2:2 (1:0). Фудбалери Црвене звезде први пут у историји играће у групној фази Лиге шампиона, пошто су у Салцбургу одиграли 2:2 са шампионом Аустрије. Домаћи водили 2:0, Звезда у два минута, головима Бена, стигла до историјског успеха.


Црвена звезда је у Лиги шампиона! Некадашњи шампион континента први пут ће играти у групној фази елитног такмичења откако се оно игра у постојећем формату.

Звезда је губила 2:0 од одличне екипе Салцбурга, али је у два минута шокирала шампиона Аустрије и биће на жребу за такмичење које окупља 32 најбоље екипе у Европи.


После београдских 0:0, Салцбург је покушао силовитим нападима да што пре дође до предности на "Ред бул арени", на којој је било десетак хиљада навијача београдског клуба.

Црвено-бели су одолевали нападима аустријског шампиона све до 45. минута, када је Израелац Дабур успео да савлада осличног Борјана.

Тек што је почело друго полувреме, Салцбург стиже до 2:0. Чакир је досудио пенал за домаћи тим, а Дабур још једном послао лопту иза Борјана.

Салцбург - Црвена звезда 2:2, голови са утакмице
У тим треницима деловало је да је Лига шампиона километрима далеко, али се изабраници Владана Милојевића нису предавали. Напротив, агресивно су кренули ка голу Цицана Станковића и то се исплатило.

Бен је у 65. минуту смањио резултат, а само минут касније донео и изједначење Звезди.

До краја меча Салцбург је нападао, имао две велике прилике у надоканди времена, али је Борјан "зачарао" своју мрежу и утакмица се завршила резултатом 2:2.

Уследило је велико славље играча и навијача Звезде, која ће ове јесени на стадиону "Рајко Митић" дочекати велика европска имена.

Велики успех Звездиних фудбалера прослављен је и на београдским улицама, уз звуке аутомобилских сирена.