Песков: САД на линији својих обавештајних служби последњих година раде агресивно

04-09-2018 08:29:11 | | © Фотохост-агентство / РИА Новости/ vostok.rs |


Сједињене Америчке Државе на линији својих обавештајних служби последњих година раде агресивно, покушавајући да врбују руске грађане, што је доказ да Вашингтон покушава да се меша у унутрашње ствари Русије, изјавио је прес-секретар руског председника Дмитриј Песков.


„Нећу да коментаришем саопштења листа. Ради се о томе што САД последњих година врло агресивно раде на линији своје обавештајне службе, покушавајући да врбују руске грађане, врше на њих морални и други притисак“, рекао је Песков новинарима, коментаришући писања америчких медија да су ФБИ и Министарство правде САД покушали безуспешно да врбују неколико руских бизнисмена.

Он је навео да „оваква саопштења подстичу на размишљање о много тема“, али да је то истовремено „још једна чињеница да се ради о пракси САД у последње време“.

„Узимајући у обзир да су бизнисмени попут Олега Дерипске велики акционари и руководиоци огромних пословних структура и производних процеса у којима ради на десетине, а некад и на стотине хиљада људи, укључујући оне који раде у осетљивим сферама руске економије, чини ми се да овакви случајеви на најбољи начин показују да постоје покушаји мешањима у унутрашње ствари Русије“, нагласио је Песков.