Морозов: Не постоји више заинтересованија земља у свету од Русије да се ситуација у Украјини стабилизује

05-09-2018 09:53:59 | | фото: © РИА Новости / Илья Питалев/ vostok.rs |


Русија је заинтересована за стабилизацију ситуације у Украјини, а Сједињене Државе стално покушавају да окриве и дискредитују Руску Федерацију како би извршиле додатне санкције, рекао је Антон Морозов, члан одбора за међународне послове Државне думе.

Раније, шеф обавештајне службе САД Дан Коутс оптужио Русију да покушава да дестабилизује украјинску владу у периоду до избора 2019. године, укључујући и војни притисак и убиства.

"Они стално покушавају да некако окриве и дискредитују Русију, како би увели друга илегална ограничења, чији је циљ углавном руско одвраћање и спречавање убрзаног економског развоја Русије, као и политичког утицаја у свету"- рекао је Морозов за РИА Новости.

"Било би веома интересантно погледати доказе које ће америчка национална обавештана агенција пружити, или бар неке смернице, јер, искрено гледајући, ове неосноване изјаве су прилично смешне и оптужбе против Русије не могу бити озбиљно схваћене", нагласио је Морозов.

"Ми се у целој земљи веома дубоко саосећамо са трагедијом грађанског сукоба који се дешава у Украјини. Према томе, не постоји више заинтересованија земља у свету од Русије да се ситуација у Украјини стабилизује, да буде изабрана стварна народна власт, која ће размишљати о интересима својих грађана , а не да буде вођена интересима прекоморских држава", додао је Морозов.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут