Захарова: Оптужбе на рачун РТ-а у Француској лажне

08-09-2018 10:45:03 | | / vostok.rs |


Оптужбе на рачун РТ и Спутњика у Француској без адекватних доказа говоре само о томе да је информација у том извештају - лажна, саопштила је портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.


„РТ и Спутњик у Француској отворено називају пропагандним медијима, те да немају право да себе називају медијима. Међутим, никаквих доказа у том извештају нема, чак ни адекватних аргумената како би се све те оптужбе оправдале. То све говори да је информација у извештају - фејк“, рекла је Захарова.

Она је истакла и да тај извештај служи како би се увеле ограничавајуће мере у Француској по питању свих медија, те су РТ и Спутњик само изговор.

Нешто раније су француске власти објавиле извештај од двеста страница под називом „Манипулација информацијама: изазов нашим демократијама“, у којем се предлаже да се новинарима РТ и Спутњика не издају акредитације.

У припреми извештаја су учествовали Центар за анализе, прогнозе и стратегију, Министарство спољних послова и Институт за стратешка истраживања Министарства одбране Француске.