Небензја: Откуд терористима таква количина иностране војне продукције?

08-09-2018 11:03:18 | | фото: © РИА Новости / Григорий Сысоев/ vostok.rs |


Западне земље не желе победу над последњим упориштем терориста у Сирији, изјавио је у петак стални представник Русије при Уједињеним нацијама Василиј Небензја.


„Имамо чврст утисак да наши западни партнери подижу хистерију око Идлиба и да заједничким напорима теже да не допусте пад последње велике терористичке енклаве у Сирији“, рекао је Небензја.

Према његовим речима, Уједињене нације морају без одлагања да се посвете питањима испоруке наоружања терористима у Сирији.

„Откуд терористима таква количина иностране војне продукције? Директно од произвођача? Или од такозване умерене опозиције, која нема потешкоће са спољном подршком? То питање захтева неодложну анализу у оквиру професионалних структура УН“, рекао је Небензја.

Он је саопштио да су „четвртог септембра руски авиони бомбардовали потвђене објекте Нусра фронта у провинцији Идлиб, далеко од насељених места“.

„Циљеви су била складишта, у којима су се чувале беспилотне летелице, као и експлозив за њих, а уништено је и складиште с преносивим ракетним комплексима“, навео је Небензја.

Руски дипломата је упозорио да неколико десетина бандистких формација, у којима је око 50.000 терориста, делује у области сиријског Идлиба.

Сиријска армија у овом тренутку практично нема контролу над територијом у северозападној провинцији Идлиб. Тамо су борци наоружане опозиције, као и терористи низа организација који повремено нападају положаје сиријских владиних снага.

Читајте више наСитуација у Сирији - из минута у минут