Небензја: Савремени свет се налази у епохи деградације, када су оптужбе важније од доказа

10-09-2018 08:41:03 | | фото: © РИА Новости / Владимир Федоренко/ vostok.rs |


Западне земље рачунају на исцрпљивање актуелног политичког режима у Русији, изјавио је стални представник Русије при Уједињеним нацијама Василиј Небензја у интервјуу телевизији „Русија 1“.


„Имплицитно (у Савету безбедности УН) сматрају да је Путин, односно власт, једно, а да је народ друго. То је, наравно, врло наивно, а најважније је што је далеко од истине. Истина је да се све ради како би се режим исцрпео“, рекао је Небензја, додавши да су оптужбе за тровање бившег пуковника ГРУ Сергеја Скрипаља и његове ћерке Јулије „један чин дугог спектакла који ће се дуго играти“.

Према речима руског амбасадора у УН, западне земље желе да „направе од Русије несавесног члана међународне заједнице“, како би је подвргли „још једној спирали санкција“.

„Ми се заиста понашамо уравнотежено, уздржано. И ја се надам да ће то оцењивати људи који упоређују ставове наше државе са ставовима оних држава које је неосновано оптужују“, додао је Небензја.

Истакао је да се савремени свет налази у епохи деградације, када су оптужбе важније од доказа.

„Живимо у свету који се назива ’свет после правде‘. Истина никоме није потребна“, сматра он.

Небензја сматра да је „тешко да би озбиљан суд узео у разматрање закључке које је сада представила британска страна“, констатовао је он.