Ердоган: Терористичка мочвара у Сирији се шири уз подршку неких наших савезника

24-09-2018 08:43:02 | | / vostok.rs |


Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган је изјавио да је терористичка мочвара источно од реке Еуфрат највећи проблем за будућност Сирије, јавља агенција Анадолија.

„Тренутно је највећи проблем за будућност Сирије терористичка мочвара која се на источној обали Еуфрата шири уз подршку неких наших савезника“, казао је Ердоган на истанбулском аеродрому „Ататурк“ уочи лета за Њујорк, где ће присуствовати седници Генералне скупштине Уједињених нација.

Нагласивши да ниједна земља није преузела толико одговорности нити осетила последице рата у Сирији попут Турске, Ердоган је најавио да ће током обраћања Генералној скупштини указати на хуманитарне кризе и позвати на њихово решавање, с акцентом на ситуацију у Сирији.

Коментаришући и евентуални сусрет с америчким колегом Доналдом Трампом током посете Њујорку, Ердоган је рекао да тај састанак тренутно није на столу, али да би га размотрио уколико то предложи америчка страна.

Ердоган ће по завршетку посете САД 27. септембра отпутовати у званичну посету Немачкој. Он је најавио да ће се у Берлину састати и с немачком канцеларком Ангелом Меркел, али и с немачким инвеститорима у Турској. Ердоган ће у Келну свечано отворити и новоизграђену џамију.

Читајте више наСитуација у Сирији - из минута у минут