Генерал Младић: Обавеза је свих политичара и патриотских снага да се одупру свим облицима угрожавања Републике Српске

25-09-2018 02:37:01 | | / vostok.rs |


Бивши командант Војске Републике Српске Ратко Младић обратио се уочи избора у јавности Републике Српске поруком коју је на данашњој прес-конференцији у Бањалуци пренео Милован Милутиновић, председник Организације старешина Војске Републике Српске.

Генерал Младић је поручио да је „обавеза свих политичара и патриотских снага да се одупру свим облицима угрожавања Републике Српске и њених институција“, рекао је Милутиновић.

Он је пренео да је Младић истакао да се мора водити брига о борачким категоријама, породицама погинулих и несталих, као и старешинама који су стварали и одбранили Републику Српску.

Милутиновић је навео и да је генерал Младић „прихватио да у наредном периоду буде биран за почасног председника те организације“.

„Младић је навео да то не ради ради себе, већ због подршке циљевима дефинисаним Статутом Организације старешина ВРС и потребом окупљања патриотских снага око основних циљева и обавеза усмерених на очување Српске и повећање бриге за породице погинулих, ратне војне инвалиде, борце и старешине који су дали несебичан допринос“, навео је Милутиновић.