Путин: Русија ће и даље пружати свеобухватну помоћ властима и становништву Абхазије

30-09-2018 06:39:05 | | фото: © РИА Новости / Алексей Дружинин/ vostok.rs |


Руски председник Владимир Путин честитао је абхаском колеги Раулу Хаџимбу државни празник - Дан победе и Дан независности, истичући да ће Русија и даље пружати свеобухватну помоћ властима и народу Абхазије, наводи се у саопштењу за штампу Кремља.

"Руски председник Владимир Путин упутио је честитку председнику Абхазије Раулу Хаџимби на национални празник - Дан победе и Дан независности. Путин је потврдио да ће Русија наставити да у потпуности пружа властима и народу Абхазије свеобухватну помоћ у решавању проблема са којима се суочавају", додаје се у саопштењу.


Додаје се да је руски лидер указао на значајне успехе Абхазије у социо-економском развоју, изградње државних институција и националне безбедности направљена током година које су прошле од проглашења независности.


Москва је 26. августа 2008. године признала суверенитет Абхазије и Јужне Осетије. Руски лидер је више пута изјавио да је признавање независности две бивше грузијске аутономије реалност која не подлеже ревизији. Након тога, Абхазију и Јужну Осетију признале су Никарагва, Венецуела, Науру, Вануату, Тувалу, и ове године Сирија.