Одбојкашице Србије са пет победа без изгубљеног сета завршиле прву фазу Светског првенства

04-10-2018 11:03:43 | | фото: © japan2018.fivb.com/ vostok.rs |


Одбојкашице Србије завршиле су групну фазу такмичења на Светском првенству максималним резултатом, са пет победа и без изгубљеног сета. У последњој утакмици групе Д надиграле су селекцију Порторика са 3:0, по сетовима 25:23; 25:17; 27:25.

Одбојкашице Србије су са пет победа, без изгубљеног сета, завршиле прву фазу Светског првенства.
Наше одбојкашице у меч су ушле чини се мало опуштено па су супарнице водиле средином првог сета, али су потом, предвођене изузетно ефикасном Аном Бјелицом, појачале концентрацију, преокренуле резултат и после 25:23 повеле после првог сета.

У наставку су наше одбојкашице већ сигурније заиграле и није било дилеме ко ће однети победу. Средином другог сета, у коме су одбојкашице Србије доминирале, повредила се Бојана Миленковић. Приликом доскока Миленковићева је повредила лево колено и није могла да настави утакмицу.

Порториканке су у трећем сету успеле да начине резултатски преокрет и чак поведу у завршници, али су одбојкашице Србије одловориле изједначењем на 23:23, да би пототом и добиле сет са 27:25, а тиме и пети меч у групној фази такмичења.

У тиму Србије најефикаснија са 19 поена бика је Ана Бјелица освојила је, а пратиле су је Тијана Малешевић и Миленковић са по 7 поена.

У пораженој екипи Порторика најефикаснија је била Дејли Сантана са освојених 18 поена.

RTS