„Додатно појачавање санкција против Русије неће утицати на смањење рејтинга“

26-10-2018 07:49:21 | | фото: © РИА Новости / Илья Питалев/ vostok.rs |


Додатно појачавање ограничавајућих мера против Русије неће утицати на смањење рејтинга, иако би могло да се одрази на погоршање одређених прогноза, изјавила је водећа аналитичка Мудиза по питању сувереног рејтинга Русије Кристин Линдоу.


„Ако се санкције појачају, вероватно ћемо морати да издвојимо одређено време да размотримо фактички утицај тих мера на кредитни профил земље“, рекла је она, али је додала да то неће утицати на смањење инвестиционог рејтинга.

Кристин Линдоу је такође оценила да тренутна прогноза, када је реч о рејтингу Русије, показује да постоји 30 одсто шансе да рејтинг буде још позитивнији.

Мудиз се по овом питању огласио у светлу недавне најаве једне групе америчких сенатора, да би Горњи дом Сената требало да размотри питање усвајања целог пакета антируских санкција када је реч о државном дугу и руским државним банкама.

Међу тим институцијама нашле су се крупне банке као што су „Збербанка“, „Внешекономбанк“, „ВТБ“, „Банка Москве“, „Гаспромбанк“, „Росељхозбанк“ и „Промсвјазбанк“.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут