Дамаск: Испорука С-300 Сирији смањила на минимум успешност могућих израелских напада

08-11-2018 09:59:43 | | фото: © Министерство обороны РФ/ vostok.rs |


Испорука система С-300 Сирији смањила је на минимум вероватноћу да могући напади Израела на Сирију буду успешни, изјавио је у интервјуу за РИА Новости начелник политичке управе војске Сирије, бригадни генерал Хасан Ахмад Хасан.


„У војној стратегији не постоји појам нулте вероватноће. Не можемо да кажемо да је ова вероватноћа сведена на нулу“, одговорио је Хасан на питање о вероватноћи нових напада Израела на Сирију након испоруке С-300.

„Зато што говоримо о отвореном небу, проширеним границама, различитим технологијама. Зато не могу да кажем да на крају тога неће бити, али вероватноћа постизања циљева ове агресије сведена је на минимум“, истакао је Хасан.

Он је напоменуо да се током сиријског рата испољио један од његових аспеката - такмичење, између осталог, руске војне индустрије и „америчко-атлантске“.

Хасан је напоменуо да су се сиријски официри доказали у пракси, те да су високо квалификовани за најсавременије технологије и модерно оружје.

"Ово је право сиријске државе, како у координацији са руским пријатељима, тако и независно, да брани своје небо када дође до напада. Наравно, ако постоји могућност одговора на агресију, онда су укључена сва могућа средства", закључио је Хасан.

Читајте више наСитуација у Сирији - из минута у минут