Москва: Управо је Русија суштински ојачала безбедност Велике Британије у протеклих неколико година

25-11-2018 10:33:51 | | фото: © РИА Новости / Алекс Макнотон/ vostok.rs |


Непрестаним трагањем за спољним непријатељем Велика Британија правда војне трошкове и покушава да сачува своје место активног учесника у међународним процесима, саопштила је у амбасада Русије у Лондону.

Раније је начелник Генералштаба Велике Британије, генерал Марк Карлтон Смит изјавио да "Русија представља већу претњу за Уједињено Краљевство и савезнике него терористичке организације Исламска држава и Ал Каида".


„Опасност од Исламске државе за Велику Британију се заиста смањила, и то у великој мери захваљујући Русији, чија дејства у Сирији Лондон непрестано омета. Управо је Русија суштински ојачала безбедност Велике Британије у протеклих неколико година“, нагласила је Амбасада Русије у саопштењу.

Амбасада је навела да је један од примера агресивне британске спољне политике размештање британских војних контингената у близини руских граница.

Управо је, како је наведено у саопштењу, Велика Британија заједно са САД подстакла агресију у Ираку, уништила државност у Либији, а у априлу ове године починила агресију против Сирије масовним ракетним нападима на њену територију, под измишљеним изговором.

„Конзервативна влада је де факто мало шта учинила у борби против тероризма. И не само то, Лондон наставља да повећава војне трошкове да би, према речима министра одбране Гевина Вилијамсона, ’био спреман за борбена дејства на европском континенту, на Блиском и Далеком истоку‘“, указала је Амбасада Русије у Лондону.

Читајте више наСитуација у Сирији - из минута у минут