РТ: Нисам желео да будем председник, одбацио сам понуду Јељцина - Путин

13-12-2018 07:32:42 | | фото: ©Sputnik / Sergey Zhukov / RT/ vostok.rs |


Извор:Восток/РТ

Када му је понуђена подршка од тадашњег председника Јељцина за кандидатуру за председника Русије, Владимир Путин је рекао "не", веома изненадивши свог тадашњег шефа. Руски председник је испричао анегдоте студентима који су одабрали свој животни живот.

Путин се је присетио како му је понуђен велики напредак каријере који га је на крају учинио председником Русије током форума о могућностима каријере за тинејџере да заврше школу. На питање како је изабрао професију председника, он их је уверавао да није.

"Први председник Русије Борис Јелљин ме је позвао и рекао: `Желим да поднесем вашу кандидатуру у парламент, како бисте постали премијер, а касније предлажем да се кандидујете за председника. Слажете ли се?` И рекао сам му: `Не`. Био је веома изненађен и питао је на свој начин: `Зашто то?` И рекао сам му: `Нисам спреман` ".

Прича је дошла са моралом. Путин је рекао да, иако је у тој фази имао пуно искуства као званичник и "велики дечак", није се осећао спремним да попуни Јељцинове ципеле. Рекао је да се нада да ће млади у публици бити боље припремљени за доношење кључних одлука у свом животу него што је он био.