Конференција у Сребреници: Александар Вучић положио цвијеће у Поточарима

11-11-2015 11:17:36 | | / mojenovosti.com |

СРЕБРЕНИЦА - Делагација Србије на челу са премијером Александром Вучићем стигла је у Сребреницу, а прво су посјетили Меморијални центар Поточари гдје су заједно са предсједником РС Милорадом Додиком и бошњачким чланом предсједништва БиХ Бакиром Изетбеговићем, положили вијенце, одајући почаст свим жртвама.

Цвијеће је положио и начелник општине Сребренице Ћамил Дураковић, као и предсједавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић и премијерка РС Жељка Цвијановић.

И остале делегације су положили цвијеће и одали почаст свим жртвама у Меморијалном центру Поточари.
Конференција ће бити настављена у Културном центру у Сребреници, гдје су већ пристигли бројни гости.
На скупу ће бити представљене могућности улагања, као и мјере стимулисања инвестиција које пружа општина Сребреница.
Предвиђено је приказивање промотивног филма о сребреничким природним потенцијалима. Након промотивног филма планирана су обраћања Вучића, Звиздића, Иванића, Изетбеговића, Додика, Цвијановићеве и још неких гостију из региона.
Услиједиће представљање привредних субјеката ове општине, њихових дјелатности, капацитета, планова и могућности проширења и отварања нових радних мјеста, као и успјешних "развојних прича" у области привреде у сребреничкој општини. Другог дана конференције, у четвртак, 12. новембра, предвиђено је представљање могућности заједничких улагања, као и мјера стимулисања инвестиција које пружа општина Сребреница.