Путин и Лукашенко разговарали о билатералним односима

26-12-2018 07:00:48 | | фото: © РИА Новости / Алексей Дружинин/ vostok.rs |


Председници Русије и Белорусије, Владимир Путин и Александар Лукашенко су разговарали о ценама енергената и предстојећим изменама у руском пореском законодавству и договорили се да образују радну групу за припрему предлога за решавање проблематичних питања, саопштио је министар финансија Русије Антон Силуанов.


„Било је речи о билатералним односима. Пре свега смо разматрали измене које ће следеће године бити унете у пореско законодавство у Русији и разговарали о нашим плановима за измене у области опорезивања нафтно-гасног сектора. Било је речи и о нашим заједничким дејствима у области образовања цена гаса и енергената, а договорили смо се и да приближимо ставове о свим тим питањима“, рекао је Силуанов новинарима након састанка Путина и Лукашенка.

Према његовим речима, радну групу за решавање проблематичних питања у области енергетике и пореске политике чиниће представници влада Русије и Белорусије.

„Та радна група ће припремити предлоге за даљу интеграцију и за решавање оних кључних питања која забрињавају владе наших земаља“, додао је Силуанов.