Црвена звезда се припрема за Лигу шампиона

13-11-2015 11:52:32 | | / mojenovosti.com |

БЕОГРАД - У Црвеној звезди не крију да су почели да праве озбиљне планове за квалификације за Лигу шампиона које ће највјероватније да играју послије девет година паузе, без обзира на то што их до титуле дијели још 20 утакмица, диоба бодова, плеј-оф...

Стечена предност јесте рефлексија квалитетних појачања, правог избора тренера и доброг рада, а кад би се данас завршили шампионати у Европи, у другом колу квалификација за Лигу шампиона лидер Суперлиге био би повлашћен у жријебу.

Иако су рубрике овог типа углавном уобичајене за мај, направили смо у часу велике предности провизорне листе учесника 2. кола квалификација, гдје би црвено-бијели са коефицијентом 7,075 били у групи носилаца, пишу Новости.
За ривале би клуб из Љутице Богдана имао прваке Македоније, Босне и Херцеговине, Црне Горе, бројних држава насталих из бивше СССР, па Мађаре, Ирце...
Наравно, ова слика вјероватно ће се промијенити и то по лошем за Звезду, која је на нашој листи на 13. месту од 17 носилаца. Постоји пет кључних земаља чији су тренутни лидери екипе са слабијим коефицијентима од србског: Пољска - Пиаст, Мађарска - Ференцварош, Бугарска - Левски, Албанија - Партизани и Словачка - Тренчин.
Уколико би титуле у поменутим земљама освајали Легија (26.850), Видеотон (8.725), Лудогорец (25.625), Скендербег (7.825) и Слован (8.900), онда би црвено-бијели склизнули у слабији шешир на самом почетку пута!
Значи, како би прескочили сценарио "Каират", црвено-бијели ће ове зиме поред више од пет милиона евра за УЕФА лиценцу, морати да пронађу и четири квалитетна појачања како би почетак квалификација средином јула дочекали спремни да се ухвате у коштац са Селтиком, БАТЕ Борисовим, Копенхагеном, Макабијем, Марибором, Астаном...
Звезду до Лиге шампиона дијели ход по трњу где ће им због слабог коефицијента и жребања из слабијег шешира, сигурно у трећем колу и плеј-офу, бити потребно много среће како би се мушема тресла и на "Маракани".
ГРУЈИЋ ПОД ЛУПОМ ЕНГЛЕЗА
Бројни скаути и менаџери неколико јаких европских клубова данас у Новом Саду и у уторак у Копру гледаће мечеве младе селекције Србије само због Марка Грујића. Везисту Црвене звезде у Новом Саду гледаће будним оком шеф скаут енглеског Евертона Кевин Ривс. Како ће се против квалитетног тима "азура" снаћи Грујић, пратиће будно и изасланици Манчестер јунајтеда, Манчестер ситија, Ајакса и вероватно Роме... Скаут Интера ће пратити Грујића у уторак, кад Србија у Копру игра са Словенијом.
ПАРТИЗАН ЗА ПРИМЈЕР
Звездино неиграње у Европи, као и рана испадања, условили су овако слаб клупски коефицијент, који би могао да се врати на бољи ниво само серијом успјеха, пласманом у Лигу шампиона или Лигу Европе.
Кад је тај сегмент у питању, црвено-бијелима би узор требало да буде највећи конкурент Партизан.
Црно-бијели су освојили ове сезоне освојили до сада 4.750 бодова. Црно-бели су тренутно у очајној форми, али ће за наредну сезону имати европски коефицијент од најмање 14.850.