РТ: Болтон запретио Дамаску „снажним одговором“ у случају хемијског напада

08-01-2019 12:40:13 | | фото: © Reuters / US Air Force / Shawn Nickel / RT/ vostok |


Извор:Восток/РТ

Док се САД припремају да повуку своје трупе из Сирије, чини се да се мало чега променило у визији Вашингтона о сукобу у Сирији: Асадов "режим" је и даље проблем, а "томохавци" ће падати по Сирији ако се буде користило хемијско оружје.

Упркос саопштењу председника Доналда Трампа да ће повући 2.000 америчких војника који су стационирани у Сирији, што се сматра изненадном променом курса на терену, чини се да је оно тешко утицало на политику Вашингтона у Сирији уопште. Најновију ретко прикривену опасност од напада на Сирију обелоданио је амерички саветник за националну безбедност Џон Болтон.

"Нема апсолутно никакве промене у америчкој позицији против употребе хемијског оружја од стране сиријског режима и апсолутно никакве промене у нашем ставу да би на било какву употребу хемијског оружја био дат веома снажан одговор, као што смо то већ двапут урадили", рекао је Болтон.


Иако је распоред планираног повлачења остао неодређен, Болтон је напоменуо да ће САД сматрати сиријског председника Башара Асада одговорним за било какве инциденте који укључују кемијско оружје.


"Док елаборирамо како ће доћи до повлачења и околности, не желимо да Асадов режим види то што радимо као представљање било каквог смањења нашег противљења употреби оружја за масовно уништење", рекао је он.

Читајте више наСитуација у Сирији - из минута у минут