Небојша Павловић се вратио у шведски Еко Оребро

18-11-2015 10:50:29 | | / mojenovosti.com |

Бањалука - Послије сезоне проведене у Португалији бањалучки кошаркаш Небојша Павловић вратио се у шведски Еко Оребро чије боје брани у овој сезони.

Након вицешампионске титуле у земљи са Пиринејског полуострва одлучио се за повратак у Оребро, гдје пружа одличне партије и најбољи је играч своје екипе те четврти стријелац лиге са просјеком од 19 поена по утакмици.-

Ово је мој други боравак у Оребру за који сам већ наступао прије двије сезоне, тако да ми је било много лакше да се уклопим у познату средину. Екипа је имала много проблема у току припремног периода и на почетку сезоне, првенствено мислим на повреде играча. Прво смо остали без Американца Даврона Вилијамса који се повриједио, а након тога клуб је потписао са репрезентативцем Шведске Пјером Хемптоном који се теже повриједио послије три кола. Затим је услиједио долазак новог Американца Хектора Херолда и надам се да ћемо се у наредном периоду стабилизовати и остварити континуитет добрих игара - рекао је Павловић.

Поред нешто лошијих резултата екипе, Павловић индивидуално биљежи сјајне наступе и нада се да ће успјети да одведе екипу до плеј-офа.- За сада имам одличну сезону, дошао сам физички добро припремљен и није ми био потребан никакав период адаптације на клуб и град, а и лига ми је била позната, као и стил кошарке. Тренер и саиграчи имају повјерење у мене и то користим на најбољи могући начин. Циљ екипе је плеј-оф, а у наредне три утакмице играмо против директних конкурената за пласман међу осам. Ако успијемо да побиједимо у двије утакмице, бићемо близу остварења амбиција за ову сезону - додао је Павловић.

Швеђани веома цијене играче из бивше Југославије који уз бројне Американце подижу квалитет такмичења.- Овдје је правило да екипа може имати два Американца у саставу, тако да то сви максимално користе. Има доста играча са наших простора који су врло цијењени у Шведској, али су за Американцима "луди". Њих ће сљедећих сезона бити више, јер на снагу ступа правило да екипе могу имати четири странца у тиму - казао је Павловић.

Иако Шведска није позната по кошаркашима, квалитет такмичења расте.- Кошарка у Шведској квалитетнија је из године у годину, а најбољи примјер за то су побједе шведских екипа у ФИБА Еврокупу против италијанских Кантуа и Варезеа. Организационо је све беспријекорно, од сваке утакмице покушавају да направе истински ужитак за гледаоце, а финансијски све екипе у дан извршавају своје обавезе према играчима и тренерима. По популарности кошарка је одмах иза хокеја на леду и фудбала, али неколико екипа има константно велику посјету на својим утакмицама - закључио је Бањалучанин.

Баскет са друштвом

У Шведској је лијепо, али много му недостају породица и баскет са пријатељима.

- Све ове године сваког љета сам уживао у баскету са пријатељима на терену Основне школе "Иво Андрић" и надам се да ћу и сљедеће љето свакодневно проводити вријеме на том игралишту гдје се сигурно игра најбољи баскет у Бањалуци - рекао је Павловић.

Не мети богатијих

Добрим играма препоручио се богатијим екипама и није нереално да по завршетку сезоне промијени средину.

- Потписао сам уговор на једну плус једну годину, тако да имам опцију да изађем из уговора на крају сезоне и ако наставим са добрим играма, искористићу ту могућност. Прије двије седмице контактирали су са мном из једног клуба који се налази у врху шведске лиге и заинтересовани су да на полусезони пређем у њихове редове, али мислим да то неће бити могуће јер мој клуб жели да ме задржи до краја сезоне - закључио је Павловић.