Анонимуси оборили 5.500 Twitter налога Исламске државе

18-11-2015 01:26:34 | | / mojenovosti.com |

Хакерска група Анонимуси саопштила је данас да је оборила више од 5.500 налога на Twitterу који припадају Исламској држави (ИС).

Анонимуси су то објавили твитујући са свог налога #OpParis, након што су објавили "тотални рат" тој џихадистичкој групи послије низа напада у Паризу, преноси "Раша тудеј".

"Наша способност да оборимо ИС је директан резултат наших хакера, минера података и шпијуна које имамо по цјелом свијету. Имамо људе који су веома блиски ИС на терену", рекао је портпарол Анонимуса Алекс Паучер.

Како је додао, хакерска група је изградила инструменте који "би могли да буду бољи него средства иједне свјетске владе у борби против ИС онлајн".

Свјестан да и ИС има своје хакере, Паучер је изразио увјерење да џихадистичка група нема хакере какве имају Анонимуси.

"Заподенули су борбу са Анонимусима када су напали Париз и сада би требало да очекују наш потез", рекао је он, додавши да хакерска група "неће само сједити по страни и посматрати како се терористички напади изводе по свијету".

Анонимуси су јуче објавили видео снимак у којем најављују да ће "отпочети највећу операцију икада" против ИС, послије напада изведених у петак у Паризу у којима је 129 људи убијено, а 352 рањено.