Ђоковић игра против Бердиха за полуфинале

19-11-2015 01:20:56 | | / mojenovosti.com |

Новак Ђоковић наставља похофд у такмичењу у Лондону. У трећем колу такмичења по групама игра против Чеха Томаша Бердиха. Дуел Ђоковића и Бердиха почиње вечерас у 21. час. У првом мечу групе састају се Федерер и Нишикори.

Новак је на прагу полуфинала. Уколико у првом мечу групе Федерер савлада Нишикорија, нашем тенисеру биће довољан само сет за пролаз у наредну рунду.

Новак има прилику да поправи утисак и врати се у такмичарски ритам против Томаша Бердиха који је већ изгубио шансе за даљи пласман пошто је поражен у предходна два меча.

Наш ас је после убедљиве победе у дуелу са Нишикоријем, неочекивано лако изгубио од изузетно расположеног Швајцарца. Новак, дефинитивно, није имао свој дан, много је грешио и тиме на неки начин просто поклонио победу Федереру. Прилику за реванш можда ће имати већ за три дана, уколико обојица стигну до финала завршног турнира у Лондону.

Новак Ђоковић и Томаш Бердих до сада су се састајали 22 пута. Наш тенисер је славио у 20 међусобних мечева. Ове године играли су већ три меча, а Новак је славио у сва три дуела, последњи пут пре само две недеље на Мастерсу у Паризу наш ас је добио меч резултатом 7:6 (7:3), 7:6 (8:6).