Ухапшени чланови сицилијанске мафије

20-11-2015 01:58:09 | | / mojenovosti.com |

Италијанска полиција ухапсила је шест чланова сицилијанске мафије "Коза ностра" у склопу истраге о пријетњи нападом на министра унутрашњих послова Анђелина Алфана.

Војна полиција саопштила је да су чланови мафије ухапшени у акцији у мјесту Корлеоне, једном од упоришта групе, након истраге која је помогла да се спријечи убиство.

У саопштењу се не помиње Алфано, али је неименовани извор рекао да је полиција снимила телефонске разговоре чланова мафије о нападу на министра који је рођен на Сицилији.

"Ако је све договорено, погодићемо га право у главу", рекао је један члан мафије, рекао је извор Ројтерсу.

Незадовољство против Алфана потиче од његове спремности да пооштри затворске казне за људе осуђене због повезаности са мафијом.

"Коза ностра" била је најмоћнија италијанска мафијашка група 1980-тих и 1990-тих година, предвођена Салватореом Рином и Бернардом Провензаном, али је сада најјача калабријска "Ндрангета".

Чланови "Коза ностре" убили су неколико важних јавних личности Италије, укључујући сицилијанског политичара и брата италијанског предсједника Пјерсантија Матарелу, као и борце против мафије из правосуђа Ђованија Фалконеа и Паола Борселина.