Стручњаци истражне групе за пад малезијског „боинга“ у Донбасу нису показали интересовање за податке које је Русија представила

21-01-2019 07:03:47 | | / vostok.rs |


Стручњаци међународне Заједничке истражне групе који проучавају пад малезијског „боинга“ у Донбасу 2014. године нису показали интересовање за податке које је Русија представила о украјинској ракети која је оборила авион, рекао је за РИА Новости заменик генералног тужиоца Русије Николај Виниченко.


Према његовим речима, руска страна је Холандији, под окриљем које се врши истрага о паду МХ-17, предала не само податке руских радара већ и документацију која доказује да је ракета противваздушног ракетног система „Бук“ која је погодила „боинг“ припадала Украјини.

„У потпуности је доказано да је ракета чији су остаци представљени Заједничкој истражној групи - украјинска. Међутим, опет видимо да истражитељи, као и у случају првих података радара, не реагују на ове информације, а већ су прошла четири месеца. Нико из истраге није показао жељу да дође и упозна се са документима. Наглашавам - истрага није показала никакво интересовање за те документе“, рекао је Виниченко.

Раније је Министарство одбране Русије саопштило да је ракета која је у Донбасу 2014. године оборила малезијски „боинг“ на лету МХ-17 произведена 1986. године у Долгопрудњенској фабрици и послата у совјетску војску која је била стационирана у Украјинској Совјетској Социјалистичкој Републици.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут