Москва: Стојимо на стражи суверенитета Каракаса

24-01-2019 10:44:07 | | фото: © Артем Коротаев/ТАСС/ vostok.rs |


Русија ће наставити да подржава Венецуелу, која је стратешки партнер Москве и стајаће на стражи суверенитета Каракаса, рекао је заменик министра спољних послова Сергеј Рјаков.

"Док посматрамо развој ситуације у Венецуели, видимо жељу одређене групе земаља, и Сједињених Држава међу њима, да користе све врсте платформи, укључујући Организацију америчких држава, како би повећали притисак на пријатељску Венецуелу под различитим изговорима“, рекао је Рјабков у интервјуу за магазин
"Международная жизнь", преносе РИА Новости.

Он је изразио уверење да ће предстојећи период "бити препун нових покушаја да се оцрни политика Каракаса, дода уље на ватру најсложенијих унутрашњих процеса који се тамо дешавају, да се спречи наставак међувенецуеланског дијалога, спречи развој таквих снага да се олакша дијалог, и уопште, све више и више да се овај регионални компас окрене у правцу притиска".

"Причамо о томе отворено. Очигледно, мораћемо додатно јасно разјаснити нашу позицију. Подржавамо пријатељску Венецуелу, нашег стратешког партнера, и ми ћемо је подржавати", рекао је дипломата.

“Ми ћемо, ако тако хоћете, стајати на истом нивоу са овом земљом на стражи суверенитета, на опрезу од недопустивости задирања у начело немешања у унутрашње послове, а материјална и практична сарадња између Русије и Венецуеле се наставља у различитим областима", нагласио је Рјабков.