Москва: Легитимни председник Венецуеле је Мадуро и тај став се неће променити

24-01-2019 07:01:39 | | фото: © МИД РФ/ vostok.rs |


Русија је већ признала као легитимног председника Венецуеле Николаса Мадура и тај став се неће променити, изјавио је за РИА Новости заменик председника Одбора за међународне послове Савета Федерације Русије Андреј Климов.


„Русија је већ признала легитимно изабраног председника Венецуеле Мадура. (Потпредседник Савета Федерације Иљас) Умаханов био је на инаугурацији и пренео честитке. Ништа се неће мењати у њеном ставу“, истакао је Климов.

Климов је додао да је Венецуела саопштила да оружане снаге контролишу ситуацију у земљи, укључујући у случају ванредних ситуација. Он је рекао да је разговарао са представницима Венецуеле и других земаља региона.

Према његовим речима, оружане снаге Венецуеле спремне су и за могући упад САД у земљу, иако је тако нешто мало вероватно.

„У том смислу, тешко је давати прогнозе, али у позадини обуставе рада америчке владе, мало је вероватна америчка инвазија на Венецуелу. Тешко да ће САД користити опцију силе у Венецуели, где постоје јаке снаге безбедности, али постоји опозиција, иако не решава све“, прецизирао је Климов.

„Мислим да у тренутној ситуацији Сједињене Америчке Државе покушавају да спроведу операцију организације још једне обојене револуције у Венецуели. То је врло вероватно“, истакао је сенатор.