Бањалучанка Ања Вуклиш се пласирала у трећи круг такмичења "Пинкове звјездице"

25-11-2015 02:01:18 | | / mojenovosti.com |

Ања Вуклиш, дванаестогодишња Бањалучанка, својим предивним гласом освојила је жири музичког такмичења "Пинкове звездице", али и гледаоце у региону, што јој је омогућило да се без проблема пласира у трећи круг овог такмичења. Вуклишева је ученица седмог разреда основне школе и петог разреда музичке школе и до сада је остварила преко 30 наступа на дјечјим фестивалима, а има и своју ауторску пјесму коју је писала за фестивал "Мали композитор".

Она је у разговору за "Независне" открила да је њен таленат за пјевање препознао Младен Матовић, бањалучки композитор, који је великим дијелом заслужен за њене почетке, али и даље прати њен рад.

"Пјевам од када знам за себе и захваљујући Младену, који је препознао мој таленат, данас се такмичим на, за мене, изузетно значајном такмичењу. У свему ми много помаже учитељица пјевања Миљана Радиновић", рекла је Ања.
Жеља јој је да запјева у финалу "Пинкових звездица", али без обзира на то да ли ће се она остварити, презадовољна је оним што је до сада постигла.
Иако жири чине звучна имена из региона, Ања додаје да нема трему због наступа пред њима, те да на њихове критике не гледа као на нешто негативно, већ као сугестију да буде што боља.
"Мени лично сви су јако симпатични, а посебно Јелена Томашевић, и част ми је да наступам пред тако великим именима", истакла је ова млада пјевачица.
Додаје да ривалства међу такмичарима још нема јер су тек на почетку такмичења, те да сви настоје да се друже и да на неки начн помогну једни другима. Истиче да ће се и након такмичења наставити бавити музиком јер је то оно што воли.
Ањини родитељи су пресрећни због њеног успјеха, јер, како кажу, на овогодишњој аудицији за "Пинкове звездице" било је пријављено преко 6.000 дјеце, а Ања је ушла у 90 најбољих, колико их је било када је почела прва емисија. "Радује нас да је Ања превазишла првобитне страхове. Ово такмичење и нама и њој значи много, прије свега јер је на овај начин добила потврду свог талента и досадашњег труда уложеног у музичкој школи", казала је мама Драгана.