Песков: Русија спремна да на сваки начин помаже у решавању ситуације у Венецуели

31-01-2019 09:32:02 | | фото: © РИА Новости / Сергей Гунеев/ vostok.rs |


Русија је спремна да на сваки начин помаже у решавању ситуације у Венецуели без мешања у унутрашње послове те земље, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков коментаришући интервју председника Венецуеле Николас Мадуро за РИА Новости.


„Сада морамо бити веома опрезни са различитим ’паткама‘. Знате да сам и ја званично рекао да је Русија спремна да у потпуности допринесе решавању унутрашње политичке ситуације у Венецуели, без мешања у унутрашње послове те земље. И Русија је категорички против мешања било које треће државе у унутрашње послове Венецуеле“, истакао је Песков.

Раније је Мадуро у интервјуу за РИА Новости саопштио да је спреман да седне за преговарачки сто са опозицијом, уз учешће међународних посредника.

„То треба питати Министарство спољних послова. Према информацијама које тренутно имам, није било никаквих конкретних предлога“, одговорио је Песков на питање да ли су венецуеланске власти контактирале Кремљ и Министарство спољних послова Русије и да ли се припремају такви преговори.

Он је додао да сматра да отвореност председника Венецуеле за дијалог са опозицијом заслужује високу оцену.